Dataopslag deel 2 – kruipen

De online opslag is gebruiksklaar. Vanuit mijn mac is dat simpel te mounten via https. De volgende stap. In Finder pak je een directory, die met 155 gigabyte aan foto’s, en via een sleep actie gaat dat naar de online opslag.

Simpel. Nou nee. Het gaat een tijdje goed dan blijft Finder hangen. Bij het kopieren van een bestand wordt wel het bestand aangemaakt. Maar de grootte blijft nul bytes. Een beetje wat je krijgt na een touch.

Vervelend is ook dat zelfs als Finder wel doorloopt niet noodzakelijkerwijs alle bestanden zijn gekopieerd. Tot slot het is heel traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.

Dat laatste ligt aan de provider. Die vindt het blijkbaar niet leuk dat je upload. Dat is Tele2. Nu ja, dan exit Tele2 en laten we Ziggo eens proberen. Zelfde resultaat. De leverancier van de online storage biedt geen optie om een schijf in te lezen. Een deal met de internetproviders lijkt er ook niet in te zitten.

Ben nu een paar maanden aan het prutsen. Stoppen we ermee? Nee laten we eens kijken wat er aan de hand is. Er zijn twee problemen. De trage uploadsnelheid en de werking van Finder. De eerste is voorlopig een gegeven. Aan het tweede probleem valt wat te doen. Door al dat gepruts heb ik ondertussen een aardig inzicht in wat er allemaal gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>