Dataopslag deel 1 – de aanleiding

De uitgangssituatie. Je werkt sinds 1978 met computers. Dus je hebt tijd genoeg gehad om een archief aan digitale data op te bouwen. Met name de laatste jaren is je digitale archief aan het groeien. Meer precies de hoeveelheid digitale data die je zelf produceert is toegenomen. Denk aan foto’s.

Dat alles staat op een NAS-je. Netjes in RAID-5. Daarnaast heb je een stapel harde schijven met de back-up van de gegevens. Deze schijven liggen in hetzelfde huis als waar je NAS staat. Wat dat betreft is de situatie dezelfde als van een papieren fotoboek. Huis weg, fotoboek weg.

Kan dat ondertussen, we zitten in 2012, niet online? Ja dat kan. Na wat browsen kies ik een Nederlandse provider. Iedereen die hetzelfde pad opgaat wil ik adviseren. Laat je niet verleiden door een mooie website. Kijk naar reviews. Er zit heel wat kaf tussen. Goed ik kies voor een Nederlandse provider met servers in Nederland. Schijfruimte toegankelijk via WebDav. Dat is wat je afneemt. Verder geen fratsen. Wil ik ook niet. Alleen online dataopslag.

Contract afgesloten. Username en wachtwoord ontvangen. Aan de slag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>